Udsatte børn

Når vi oplever et barn har særlige behov, kontaktes forældrene og et møde planlægges. Ofte har vi et forslag til en handleplan, det kan være vi foreslår hjælp/guidning fra vores tværprofessionelle kollegaer i Odense kommune (f.eks. psykolog, fysioterapeut, m.fl.) eller en særlig målsat indsats fra personalet i MBH. Det sker altid i samarbejde med forældrene til barnet, for at styrke barnets personlige ressourcer bedst muligt.

To gange om året laver vi undersøgelser i MBH, hvor vi ser på det enkelte barns relation til de forskellige voksne og i forhold til relationer med de andre børn. Vores mål er, at alle børn har mindst en voksen og et barn, som de har det rigtig godt med – og jo helst flere. På personalemøder evaluerer vi og finder frem til fælles udgangspunkt for, hvordan vi arbejder med barnet.

Vi ser det som et fælles ansvar, at alle har det godt i MBH. Det er vigtigt at barnets fremmøde er stabilt. Vi ser det som en vigtighed at komme i MBH, og være en del af fællesskabet. Forældre opfordres altid til at informere personalet om særlige omstændigheder, der kan have indflydelse på barnets psykiske og fysiske velbefindende – på den måde kan vi hjælpe barnet bedst.