En typisk dag i MBH

HVERDAGENS GANG I BØRNEHAVEN 2019

Vi åbner – børnene kommer, vi får vinket og sat gang i en aktivitet. Nogen vil læse en bog – andre vil tegne og for nogen er det lige på og hårdt med Starwars, Lego nexunight, ACDC og hvad har vi. Af og til spiller vi også musik i de tidlige timer med Xylofon, dans, sang og hvad vi ellers kan finde på.

En typisk dag i MBHCa. kl. 8 møder den næste voksen ind og går i VEST enden af børnehaven mens det anden går i ØST.

Når kl.  bliver 9 møder den tredje voksen ind og vi begynder så småt at gå i gang med frugten. Hver voksen sider med sin gruppe. Musvitterne sider i MUSIK rummet, Solsortene i STILLEZONEN og SVALERNE i SKOLESTUEN.

Efter frugt kommer kopperne i vasken, frugten i køleskabet og så er der kreatid. De 3 voksne bliver til FORDYBELSES voksne og vælger et læringsrum at være i. Et læringsrum er et af de fem rum vi har inde i børnehaven – altså – MUSIKRUMMET, STILLERUMMET, SKOLERUMMET, KONSTRUKTIONSRUMMET, TEATERRUMMET. Her foregår forskellige aktiviteter og de voksne der er i rummet, fordyber sig om en aktivitet med børnene. Den 4 voksne der møder ind får tildelt sig rollen FLYVER. Dette ville sige at han/hun FLYVER rundt i børnehaven og hjælper til med praktiske opgave såsom småkonflikter, bleskift, oprydning m.m. og sørger for at de andre voksne ikke skal afbryde deres aktivitet.

Ca. kvart i 11 begynder vi at rydde op og alle hjælper naturligvis til! Vi synger ”Ryde op sangen”

En typisk dag i MBHKl. 11. Har vi musik samling. Vi har forskellige sange der passer til årstiden. Når vi spiller på instrumenter, med trommer, klokker eller triangel får den ellers også fuld skrald og det er måske meget godt der er kommet styr på lydisoleringen i loftet, så vi er nogle gode naboer. Vi tilstræber os i fremtiden, at få delt musikken op i små grupper igen – nu hvor vi ikke er så udfordret på boligsituationen længere.

Efter musik vaskes der hænder og så skal der spises madpakker. Mens vi spiser bliver der tit sunget, fortalt røverhistorie og sludret med hinanden.

Efter maden skal kopperne i vasken, maden i køleskabet og så tisse og i tøjet, så vi kan komme ud.

I garderoben hænger der piktogram billeder (over det runde vindue) de viser, hvad det er for noget tøj der skal på, når vi skal udenfor.

En typisk dag i MBHNogen børn skal ha skiftet ble og ind og sove.

Når kl. 14 skal vi have eftermiddagsmad. Nogen gange går vi ind og spiser og andre gange bliver vi ude. Det afhænger af vejret.

Sidst på dagen er der fri leg ude eller inde. Her spiller vi f.eks. musik, tegner, spiller bold, leger med sand, danser rundt om det efterhånden lidt for gamle juletræ, osv.

Kl. 16.30 lukker butikken. (fredag kl. 16)