Historie værdigrundlag

Historie (fra 1943 – nu)

Historie værdigrundlagMBH startede op som, privat initiativ og som en musikalsk legestue i 1943, med udgangspunkt i Carl Orffs musik og instrumenter. Legestuens beliggenhed var i Vor Frue Kirkestræde, derefter Nedergade. I legestuen kunne man tilmelde sig 1 – 5 dage om ugen, åbningstiden var kl. 7.30 – 13.30 og forældrene (oftest mødrene) kunne vælge at blive og drikke en kop kaffe men børnene legede og spillede. Det er nu historie. Legestuen ændrede med tiden profil til puljeordning (flyttede til Albanigade i 1990), fortsat med samme traditioner for musik/teater, dog uden forældre der ventede. Der blev brug for at udvide åbningstiderne til kl. 7 – 15. I 2013 til 7 – 16:30 (fredag til kl. 15) og en lille ændring på 2 – 5 dage om ugen.

Børnehaven blev i 2018 tilbudt bedre forhold både ude og inde. Sct. Albani skole flyttede til Rømersvej, Bolbro, og tilbød at udleje lokaler til børnehaven, i det gamle pædagogseminarium. Flot ældre bygning. MBH flyttede til Rømersvej i november 2018.

Åbningstiden og antal dage er foreløbig uændret. Pædagogik og musik/teater har naturligvis ændret sig i takt med tiden. Dog har vi valgt at holde fast ved de to årlige koncerter, selvom indholdet også måtte ændres lidt og vi spiller fortsat på Carl Orffs instrumenterne.

I dag har vi 200m2 børnehave, som er inddelt i læringsrum, med navn/emne over hver dør, lyst og højt til loftet på alle måder. Især ”konstruktionsrummet” havde fået et godt navn, synes børnene, det var spændende og et nyt navn, som er lidt svært at sige.

Legepladsen er også større end vi var vant til, vi har sat 3 store legehuse op, to tårne med bro, klatrevæg, 2 forretninger og en brandmandsstang og en god stor sandkasse. Der er altid nye lege i gang, især i sandkassen, hvor der ofte dukker nye ting op som skaller, kogler, madam blå, skattekiste, m.m. Legepladsen er et igangværende projekt.

På Sct. Albani skole må vi frit bruge hele ”parken” og deres legeplads. I nærområdet finder vi mange legepladser og biblioteket, m.m. som alt er noget vi gør flittigt brug af. Det er også rart at kunne give hinanden oplevelser og vise hvad man er god til, derfor optræder vi gerne for skolebørnene på Sct. Albani skole, de lokale plejehjem og omvendt.

Endelig har vi hele Odense by med rigtig mange kulturelle/musiske oplevelser. De ture vil vi holde fast i, at deltage i, da de giver os så meget inspiration til både leg, musik, kreativiteter og hele barnets dannelse/udvikling på alle fronter.